12 Kasım 2011 Cumartesi

barbunya ile pilakinin farkı

İtiraf ediyorum barbunya ile pilakinin bu güne kadar farklı şeyler olduğunu sanıyordum.Öğrendimki ikiside aynıymış,benim farklı diye tutturduğum şey piyazmış :)
afietolsun...

ZEYTİNYAĞLI FASULYE PİLAKİSİ

Malzemeler : (4 kişi için)
2 bardak Kuru Fasulye (iri cins)
3 adet Kuru Soğan
5-6 diş Sarımsak

2 adet Domates
2 tane Havuç
1 demet Maydanoz
1 bardak Zeytinyağ ,2 Kesme Şeker ,yeterince Tuz

Hazırlanışı :
Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır. Ertesi gün bu su dökülerek, yeniden konulan su ile haşlanır.
Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur. Halkalar halinde doğranmış kuru soğan, 5-6 diş Sarımsak, küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kabukları soyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur.
Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır. Tavadaki malzemenin üzerine konulur. Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur. İyice pişirilir.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır.
Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder